Reachstacker Basis
Doelgroep

De reachstacker is een rijdend, zwaar hefwerktuig, en wordt gebruikt voor het laden en lossen van containers en voor het verplaatsen en stapelen van containers op op- en overslaglocaties. De cursus is bestemd voor werknemers die betrokken zijn bij het verplaatsen en parkeren van containers met behulp van een reachstacker.

Inhoud cursus

De cursus bestaat uit theorie- en praktijklessen. In het theoriegedeelte komen de volgende onderwerpen aan de orde : • Wettelijke bepalingen • Soorten transportmiddelen • Lastdiagram en belasten • Controle werkzaamheden • Veiligheid voor, tijdens en na de werkzaamheden • Basis met betrekking tot het vakbekwaam werken met een reachstacker. In het praktijkgedeelte worden de basisvaardigheden voor een verantwoord heftruckgebruik aangeleerd. Er wordt getraind op: • Omgaan met de reachstacker • Lastbehandeling • Veiligheid • Efficiënt werken • Ergonomie

Duur

2 dagen

Plaats

Incompany locatie DINS of bij de klant met eigen Reachstacker

Examen

De cursus wordt afgesloten met een theorie- en praktijktoets. Bij voldoende resultaat ontvangt de cursist het DINS certificaat "Veilig Werken met de Reachstacker"

Kosten

Op aanvraag excl. DINS examenkosten p.p. € 49,50. Incl. lunch/koffie/thee. Kosten zijn exclusief BTW.

DINS Opleidingen
Inschrijven
footer