Verreiker SSVV - star voor heffen en hijsen < 10 ton/meter Basis
Doelgroep

Medewerkers die op een (petro) chemisch bedrijfsterrein in installaties of werkplaatsen een starre verreiker gebruiken voor het uitvoeren van hef- en hijswerkzaamheden zonder lier < 10 tonmeter

Inhoud cursus

Theorie: • definitie verreikers, modellen en types; • relevante wettelijke bepalingen; • praktisch en veilig omgaan met de verreiker: verschillende uitrustings- stukken, constructie en inrichting, inspecties en onderhoud, last- behandeling, mogelijkheden en beperkingen en krachten van de verreiker; • veiligheidsvoorschriften met betrekking tot: veiligheidsvoorzieningen, transportregels op de werkplek en het gebruik van de verreiker. Praktijk: • Hef werkzaamheden uitvoeren met de starre verreiker; • rijvaardigheid en veilige bediening van de starre verreiker; • voorkomen van ongelukken en schades; • herkennen van gevaarlijke defecten; • praktijkoefeningen op vastgesteld parcours, afhankelijk van machine- type.

Duur

2 dagen

Plaats

Terneuzen

Examen

De cursus wordt afgesloten met een theorie- en praktijkexamen. Bij voldoende resultaat ontvangt de cursist het SSVV certificaat Werken met een starre verreiker voor heffen en hijsen (< 10 tonmeter) H-VR(shh)-PC-0413 U dient in het bezit te zijn van een geldig VCA Basisveiligheid diploma om deel te kunnen nemen aan dit examen

Kosten

Op aanvraag Examenkosten SOG € 59,50 p.p. excl. 21% BTW.

SSVV Opleidingen (SOG)
Inschrijven
footer