Verreiker - roterend en of star voor heffen en hoogwerken basis
Doelgroep

Medewerkers die op een (petro)chemisch bedrijfsterrein in installaties of werkplaatsen een verreiker gebruiken voor het uitvoeren van hef- en hoogwerker werkzaamheden.

Inhoud cursus

Theorie: • definitie verreikers, modellen en types; • relevante wettelijke bepalingen; • praktisch en veilig omgaan met de roterende verreiker: verschillende uitrustings- stukken, constructie en inrichting, inspecties en onderhoud, last- behandeling, mogelijkheden en beperkingen en krachten van de verreiker; • veiligheidsvoorschriften met betrekking tot: veiligheidsvoorzieningen, transportregels op de werkplek en het gebruik van de roterende verreiker. Praktijk: • Hef werkzaamheden uitvoeren met de roterende verreiker; • rijvaardigheid en veilige bediening van de verreiker; • voorkomen van ongelukken en schades; • herkennen van gevaarlijke defecten; • praktijkoefeningen op vastgesteld parcours, afhankelijk van machinetype.

Duur

3 dagen

Plaats

Terneuzen / Vlissingen of incompany

Examen

De cursus wordt afgesloten met een theorie- en praktijkexamen. Bij voldoende resultaat ontvangt de cursist het DINS certificaat “Verreiker voor heffen en hoogwerken .

Kosten

Op aanvraag. Additioneel: certificaat DINS € 19,50 p.p. exclusief 21% BTW

DINS Opleidingen
Inschrijven
footer