Verreiker - roterend en of star voor heffen en hoogwerken hh
Doelgroep

Ervaren medewerkers die op een bedrijfsterrein in installaties of werkplaatsen een verreiker gebruiken voor het uitvoeren van hef-werkzaamheden.

Inhoud cursus

Theorie: • definitie verreikers, modellen en types; • relevante wettelijke bepalingen; • praktisch en veilig omgaan met een roterende verreiker: verschillende uitrustings- stukken, constructie en inrichting, inspecties en onderhoud, last- behandeling, mogelijkheden en beperkingen en krachten van een roterende verreiker; • veiligheidsvoorschriften met betrekking tot: veiligheidsvoorzieningen, transportregels op de werkplek en het gebruik van een roterende verreiker. Praktijk: • Hef werkzaamheden uitvoeren met een roterende verreiker; • rijvaardigheid en veilige bediening van een roterende verreiker; • voorkomen van ongelukken en schades; • herkennen van gevaarlijke defecten; • praktijkoefeningen op vastgesteld parcours, afhankelijk van machinetype.

Duur

1 dag

Plaats

Terneuzen / Vlissingen of incompany

Examen

De cursus wordt afgesloten met een theorie- en praktijkexamen. Bij voldoende resultaat ontvangt de cursist het certificaat “Verreiker voor heffen en of hoogwerken.

Kosten

Op aanvraag excl. DINS examenkosten p.p. € 29,50. Incl. lunch/koffie/thee. Kosten zijn exclusief BTW.

DINS Opleidingen
Inschrijven

Cursus dagen
2020-06-22 jun (DINS Safety Training Terneuzen)2020-10-12 okt (DINS Safety Training Terneuzen)
footer