Verreiker - roterend en of star voor heffen hh
Doelgroep

Medewerkers die op een bedrijfsterrein in installaties of werkplaatsen een verreiker gebruiken voor het uitvoeren van hef-werkzaamheden.

Inhoud cursus

Theorie: • definitie verreikers, modellen en types; • relevante wettelijke bepalingen; • praktisch en veilig omgaan met een roterende verreiker: verschillende uitrustings- stukken, constructie en inrichting, inspecties en onderhoud, last- behandeling, mogelijkheden en beperkingen en krachten van een roterende verreiker; • veiligheidsvoorschriften met betrekking tot: veiligheidsvoorzieningen, transportregels op de werkplek en het gebruik van een roterende verreiker. Praktijk: • Hef werkzaamheden uitvoeren met een roterende verreiker; • rijvaardigheid en veilige bediening van een roterende verreiker; • voorkomen van ongelukken en schades; • herkennen van gevaarlijke defecten; • praktijkoefeningen op vastgesteld parcours, afhankelijk van machinetype.

Duur

1 dag

Plaats

Terneuzen / Vlissingen of incompany

Examen

De cursus wordt afgesloten met een theorie- en praktijkexamen. Bij voldoende resultaat ontvangt de cursist het certificaat “Verreiker voor heffen.

Kosten

Op aanvraag. Additioneel: certificaat DINS € 19,50 p.p. exclusief 21% BTW.

DINS Opleidingen
Inschrijven
footer