Machinist mobiele kraan (hijsbewijs) - TCVT
Doelgroep

Personen die willen gaan werken als machinist op een mobiele kraan (MK) in de bouw, dienen conform de huidige wettelijke regels (Arbeidsomstandighedenwet) in het bezit te zijn van het vakbekwaamheidscertificaat van TCVT (Stichting Toezicht Certificatie Verticaal Transport).Deze opleiding is bedoeld voor de toekomstige machinist mobiele kraan.

Inhoud cursus

De opleiding bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Onder andere worden de volgende onderwerpen behandeld: •Communicatie •Hijswerkzaamheden •Hijsgereedschap (aanslaan van lasten) •Onderhoud aan materieel (dieselmotoren, hydraulica) •Besturen en plaatsen van de machine •Praktijktips •Veiligheid en Arbo •Milieuverantwoord werken

Duur

20 dagen.

Plaats

Op aanvraag

Examen

Indien het theorie- en praktijkexamen met positief gevolg wordt afgesloten, komt de kandidaat in het bezit van het vakbekwaamheidscertificaat Machinist Mobiele Kraan (TCVT/W4-01). Met dit vakbekwaamheidscertificaat mag de kandidaat de volgende machines bedienen: mobiele kraan op rupsen,autotruckkraan/ruwterreinkraan/weg-terreinkraan, grondverzetmachine met hijsfunctie, autolaadkraan met hijsfunctie en verreiker met hijsfunctie.

Kosten

Op aanvraag.

Hijsen & Rigging
Inschrijven

Cursus dagen
Op aanvraag (DINS Safety Training Terneuzen)
footer