Buitenwacht - Mangatwacht - Veiligheidswacht
Doelgroep

Medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de veiligheid van werknemers binnen besloten ruimtes. Ingangseisen om deel te nemen aan deze cursus / examen zie: https://www.vcainfra.nl/content/wp-content/uploads/12-Specificatieblad-Bui-versie-2.0-juni-2016.pdf

Inhoud cursus

De onderwerpen die theoretisch en praktisch worden behandeld zijn conform de eind- en toetstermen van de Stichting Opleidingen Gids (SOG). In het theoriegedeelte komen de volgende onderwerpen aan de orde: • Soorten besloten ruimte • Vergunningen: o veilig entree procedure • Gevaren verbonden aan het betreden van een besloten ruimte: o brand- en explosiegevaar o verstikkingsgevaar o vergiftiging o elektrocutie • Gas- en zuurstofdetectieapparatuur • Communicatiemiddelen- en methodes: o hoe te handelen in noodsituaties • Persoonlijke beschermingsmiddelen. Tevens wordt de werking van Gas- en Zuurstofdetectie-apparatuur behandeld.

Duur

1 dag

Plaats

Terneuzen

Examen

De cursus wordt afgesloten met een theorie- en praktijktoets. Bij voldoende resultaat ontvangt de cursist het certificaat “Werken als buitenwacht (mangatwacht) in de (petro)chemie” (SOG) H-BW-PC-0408 U dient in het bezit te zijn van een geldig VCA Basisveiligheid diploma om te kunnen deelnemen aan dit examen.

Kosten

€ 219,50 p.p. excl. 21% BTW. Incl. lunch. Examenkosten SOG € 69,50 per persoon. SOG lestoeslag € 30,00 per persoon excl. 21% BTW.

SSVV Opleidingen (SOG)
Inschrijven

Cursus dagen
Op aanvraag (DINS Safety Training Terneuzen)
footer